Berichten

Van der Gang steekt gastheren en -vrouwen provincie Fryslân in het nieuw

Van der Gang Herenkleding uit Dokkum heeft vandaag de nieuwe bedrijfskleding geleverd aan de gastheren en -vrouwen van de provincie Fryslân. Deze medewerkers zijn voortaan te herkennen aan de koningsblauwe kostuums. De gastheren en gastvrouwen van de provincie Fryslân willen met de nieuwe kleding eenheid, herkenbaarheid en gastheerschap uitstralen.

De opdracht werd na een aanbestedingsproject aan Van der Gang gegund. ,,Wij zijn erg blij met deze uitdaging en zien dit – naast het werk in onze winkel in Dokkum – als een mooie manier om te laten zien wat wij in huis hebben. Juist omdat de provincie bij uitstek een organisatie is die in de spotlights staat”, aldus kledingadviseur Theo de Jong die deze opdracht samen met Sibylla Eldering voor Van der Gang binnenhaalde. Een belangrijke voorwaarde van de provincie was dat de kleding per persoon op maat gemaakt zou worden, zodat de medewerkers zich er lekker in voelen. ,,Dat past precies bij onze werkwijze. Kleding moet kloppen met de lichaamstaal. Iedereen moet zich er goed bij voelen, dan stralen ze dat ook uit”, stelt De Jong.

Koningsblauw

Er is gekozen voor een moderne pantalon met daarbij, indien wenselijk, een colbert. Verder zijn er voor de heren twee soorten overhemden – wit en blauw met een werkje – met bijpassende stropdassen en cognackleurige schoenen. Voor de vrouwen is de keus gevallen op een kokerrok in dezelfde koningsblauwe kleur met daarbij een blazer. ,,We hebben per persoon gekeken wat bij diegene past. Voor de één was dat een rokje, voor de ander een jurk. Dat maakt ons werk zo mooi. Naast de kwaliteit die wij leveren staat de service bij ons hoog in het vaandel. Wij willen onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen.”

Frisse look

Met de kwaliteitskleding van Van der Gang – die sinds 1873 representatieve kleding levert aan bedrijven en organisatie – kunnen de medewerkers van de provincie Fryslân weer jaren vooruit. Zij zullen de Friese provincie de komende tijd net als anders op professionele wijze vertegenwoordigen, maar wel met een frisse look.

Fotobijschrift: Medewerkers van de provincie Fryslân voor het provinciehuis met hun nieuwe kleding van Van der Gang. Helemaal links: Theo de Jong van Van der Gang. Foto: Klaas Pot

Tekst: Klasina van der Werf

Admiraliteitsdagen heeft er een nieuwe ster bij

De 21-jarige Lisa Slijpen uit Dokkum gaat de organisatie van de Admiraliteitsdagen versterken. De student Leisure Management (Vrijetijdsmanagement) is de eerste stagiaire die meewerkt aan hét muzikale en maritieme evenement van het Noorden. ,,Ik maak dit feest in Dokkum al een paar jaar als bezoeker mee en vind het erg leuk om nu te zien hoe zo’n evenement tot stand komt. Het wordt steeds groter en mooier. Ik ben blij dat ik mijn steentje nu mag bijdragen’’, zegt Lisa die woensdag officieel is begonnen met haar stage. Zij gaat zich onder andere bezighouden met de promotie van de Admiraliteitsdagen. Elke woensdag is ze te vinden in haar ‘eigen’ kantoor boven de winkel van Van der Gang aan de Grote Breedstraat. ,,Dus als mensen tips of ideeën hebben voor de Admiraliteitsdagen, dan zijn ze van harte welkom om bij mij langs te komen.’’

Foto: Mede-organisator van de Admiraliteitsdagen, Lisa Slijpen, op haar nieuwe werkplek.

Tekst & foto: Klasina van de Werf

Vlaggenactie Admiraliteitsdagen weer van start

vlaggenactie

DOKKUM – De vlaggenactie van de Admiraliteitsdagen en de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) gaat weer van start. Iedereen die al een vlag heeft kan deze vanaf 22 augustus uithangen zodat Dokkum ook tijdens de Stadsfeesten feestelijk versierd is met de donkerblauwe vlaggen.

Een groep enthousiaste jongeren gaat op pad om vlaggen te verkopen zodat iedereen kan meedoen aan deze vlaggenactie. Duurt dat te lang? De vlaggen zijn ook te koop bij Herenkleding Van der Gang aan de Grote Breedstraat 9 in Dokkum. Ook is het mogelijk om de vlag via de webshop van de Dokkumer Vlaggen Centrale te kopen.

Door mee te doen aan de foto-actie op Facebook maken deelnemers ook nog kans op een mooie prijs. Het enige wat ze hoeven te doen is een originele foto te maken van hun Admiraliteitsvlag. Deel deze foto met een leuke toelichting voor 2 september op Facebook en vermeld hier de Dokkumer Vlaggen Centrale & Admiraliteitsdagen. DVC bekijkt alle gedeelde foto’s en selecteert samen met de organisatie van de Admiraliteitsdagen de prijswinnaars. Op zondag 4 september worden de winnaars bekend gemaakt.