Berichten

Open dag vereniging voor weduwen en weduwnaars

De vereniging voor weduwen en weduwnaars ‘Collega’s Plus’ houdt zaterdagmiddag 14 oktober in Grand Café Borg Nienoord in Leek een open dag. Vanaf half 4 zijn zowel leden als andere belangstellenden van harte welkom. Er wordt deze middag iets verteld over de vereniging en aanwezigen kunnen samen een kopje koffie of thee drinken. Hier zijn geen kosten aan verbonden en mensen hoeven zich niet van tevoren op te geven.

Wat is Collega’s Plus?

‘Collega’s Plus’ is een informele activiteitenvereniging voor weduwen en weduwnaars uit de drie noordelijke provincies (Friesland, Groningen en Drenthe). De vereniging telt ruim honderd leden. Het doel van de vereniging is om mensen de gelegenheid te bieden om met elkaar in contact te komen. Dit kan bijvoorbeeld door ervaringen te delen, maar vooral ook door gezamenlijke activiteiten te doen. Daarbij kun je denken aan een bezoek aan de bioscoop, het theater, museum, wandelen, fietsen of dansen.

Waarom Collega’s Plus?

Na het overlijden van een partner en een periode van rouw komt het moment dat weduwen en weduwnaars weer om zich heen willen kijken en de aandacht weer wat naar buiten willen richten. Dat valt lang niet altijd mee. In het begin is er genoeg aandacht, maar na verloop van tijd zijn mensen weer meer op zichzelf aangewezen. Overdag en door de week gaat dat meestal nog wel maar vooral de avonden, weekenden, feestdagen en de vakantieperiodes worden steeds moeilijker. De vereniging ‘Collega’s Plus’ kan helpen om lotgenoten met elkaar in contact te brengen zodat ze elkaar een hart onder de riem kunnen steken.

Voor meer informatie kunt u bellen met secretaris Roelf Ketelaar 0594-631303 of voorzitter Nienke de Jong 0512-517292 van Collega’s Plus.