Vrouwen vieren verbinding tijdens Wilde Wiven Festival

Op camping Heeres in het Friese Hieslum wordt in het weekend van 2 en 3 september het Wilde Wiven Festival gehouden. Er is plaats voor ruim 250 vrouwen om samen de verbinding te vieren.

Initiatiefnemers van het Wilde Wiven Festival zijn Marieke de Boer, Miranda Tamminga en Hanna Teerenstra. Marieke is sinds een jaar redacteur van het digitale Wilde Wijven Magazine en dacht: wat zou het leuk zijn als we daar een dag aan konden verbinden. Ze vertelde haar idee aan Miranda Tamminga die meteen enthousiast was. ,,Ik zag direct een beeld voor me met een groep lieve mensen rondom een kampvuur die ’s nachts blijven slapen nadat we overdag allerlei workshops hebben gevolgd”, vertelt Miranda. Toen zij het idee vertelde aan illustrator Hanna Teerenstra was ook zij meteen enthousiast. ,,Ik voelde me direct verbonden met het thema. Mijn werk is doordrenkt van vrouwelijke energie en dat past ook bij mijn doelgroep. Ik heb dan ook meteen ‘ja’ gezegd.”

Zo was de basis al snel gelegd voor het Wilde Wiven Festival en ook de invulling voor het Festival ging als vanzelf. ,,Van het één kwam het ander waardoor we al snel een mooi programma hadden opgesteld”, zegt Marieke. Tijdens het weekend kunnen vrouwen aan allerlei workshops meedoen: stembevrijding, boetseren, labyrint lopen, dansen, zielsportret tekenen en nog veel meer. Er zijn ook mensen met kraampjes aanwezig die onder andere sieraden, accessoires of kleding verkopen. Verder is er een expositie ‘Reis door de Manen’ te zien van Yvette Blonk. ,,En zo worden er nog steeds nieuwe activiteiten aan het programma toegevoegd. Gaandeweg groeit het”, aldus de organisatoren.

De catering – inclusief drie maaltijden – wordt het hele weekend verzorgd. Daarbij staan pure producten centraal. Zaterdagavond is er muziek en vieren de vrouwen verbinding rondom het kampvuur waarbij de organisatoren nu al zin hebben om op blote voeten dansen. Overnachten kan in het zelf meegebrachte tentje en de volgende ochtend kunnen de dames ‘wakker worden’ met meditatie, yoga of een kruidenwandeling. Het weekend wordt om 12.30 uur afgesloten met een liefdevol afscheid. ,,Het belangrijkste is dat vrouwen tijdens dit festival tijd voor zichzelf hebben, even nergens over na hoeven te denken en zichzelf kunnen zijn.”

Voor meer informatie of kaartverkoop, zie: https://hetwildewijf.nl/wilde-wiven-festival/

Tekst: Klasina van der Werf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *