Toeristische route Waddentour een groot succes

De Waddentour – een nieuwe route in Friesland die toeristen door vier authentieke dorpen met beschermd dorpsgezicht leidt – is een groot succes. Dat concluderen de initiatiefnemers uit de betrokken dorpen een jaar na de opening.

In alle vier de dorpen (Metslawier, Ee, Paesens-Moddergat en Holwerd) worden de bordjes die bij bijzondere panden zijn geplaatst regelmatig bekeken. ,,Toeristen die door het dorp wandelen, blijven steevast staan om te lezen wat voor historie de betreffende panden hebben.’’

De Waddentour bestaat uit vier nieuwe wandelroutes in Friesland die onderling weer met elkaar zijn verbonden door een grote route. Deze verbindingsroute heeft een totale lengte van ruim 60 km en kan zowel per fiets, in de auto als te voet worden afgelegd. De wandelroutes langs de bordjes zijn per dorp ongeveer rond de 2 km lang. Op een groot welkomstbord aan het begin van elk dorp is meer informatie te vinden over de Waddentour en bij toeristische informatiepunten in de regio zijn folders verkrijgbaar.

App en website voor Waddentour

Bezoekers met een smartphone kunnen gebruik maken van de gebruiksvriendelijke app die hen naar en door deze vier prachtige dorpen begeleidt langs de verschillende bordjes. Op elk bord is een viercijferige code geplaatst die aanvullende informatie geeft over de geschiedenis van het betreffende historische pand. Daarnaast is er een website ontwikkeld (www.waddentour.nl) waarop liefhebbers thuis nog eens rustig kunnen nagenieten van deze tocht.

Volgens voorzitter Feije Sikkema van de Waddentour is er zelfs al belangstelling uit andere dorpen getoond om ook mee te doen aan de Waddentour. ,,Als mensen meer willen weten over onze bordjesroute met bijbehorende website en app kunnen ze ons uiteraard altijd bellen. Het zou zonde zijn als iedereen het wiel opnieuw gaat uitvinden.’’

De Waddentour is mede mogelijk gemaakt door de Dorps Ontwikkelings Maatschappij (DOM), de gemeente Dongeradeel en de provincie Fryslân.

Tekst en foto: Klasina van der Werf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *