Samen onder de kerstboom

anita-terpstraboek-samen‘Eén van de sterkste thrillers van Nederlandse bodem’. ‘On-Nederlands-goed’. En: ‘Hier moeten we maar eens gaan denken aan een Gouden Strop’. De recensies in de landelijke kranten over het nieuwe boek van de Friese schrijfster Anita Terpstra liegen er niet om. Haar vijfde boek ‘Samen’ is dan ook echt een aanrader als cadeau voor onder de kerstboom.

Het boek gaat over MacKenzie. Als zij trouwt met Matt, een gevangene die in death row zit, laat iedereen in haar omgeving haar vallen. Matt is veroordeeld voor de ontvoering van vijf vrouwen. Een van hen ontsnapte en op basis van haar getuigenis wordt Matt veroordeeld. Hij blijft echter volhouden onschuldig te zijn. De andere vrouwen zijn nooit gevonden. Maar dan verdwijnt er opnieuw een jonge vrouw.

Om Matts leven te redden zet MacKenzie alles op alles om zijn onschuld te bewijzen. Wanneer dat niet lukt, besluit ze hem te helpen bij zijn ontsnapping uit de zwaarbewaakte gevangenis. Voor haar staat er namelijk nog veel meer op het spel…

Anita Terpstra (1974) is geboren en getogen in Hallum en woont nu met haar gezin in Leeuwarden. Zij debuteerde in 2009 met Nachtvlucht, dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs en de Crimezone Thriller Award. Haar vorige thriller Anders (2014) wordt ook uitgegeven in Frankrijk en Duitsland. De Franse tv-filmrechten van Anders (La loi du silence) zijn zelfs verkocht aan producent Adrenaline. Kortom, een auteur waar we met z’n allen best ‘grutsk’ op mogen zijn!

Meer informatie: http://www.debezigebij.nl/boeken/samen/

Tekst: Klasina van der Werf. Bron: Noflik Wenje december 2016 (Friesch Dagblad)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *