Partoer onderzoekt samen met studenten aansluiting arbeidsmarkt

PartoeD'Driver gaat onderzoek doen naar de aansluiting die de opleiding D’Drive van het Friesland College heeft op de arbeidsmarkt. D’Drive biedt een verscheidenheid aan opleidingen aan in de creatieve sector.

Om het onderzoek overzichtelijk te houden richt Partoer zich in eerste instantie op het segment kunstopleiding. Deze opleiding bevindt zich in het gebouw De Neushoorn, dat begin 2016 is geopend. Om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, is kennis van het werkveld nodig. Welke ontwikkelingen spelen er in het werkveld? Waar is behoefte aan?

Zowel Partoer als D’Drive vinden het belangrijk studenten bij het onderzoek te betrekken. Door studenten gesprekken te laten voeren met ondernemers en opdrachtgevers in het werkveld, krijgen zij een beter beeld van het type werk dat zij in de toekomst gaan doen en kunnen ze beter bepalen welke richting ze op willen. Bovendien wordt het ondernemerschap van studenten versterkt.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeker Lotte Piekema van Partoer. Zij is tevens projectleider en contactpersoon. Het onderzoek gaat na de zomervakantie van start en in december worden de resultaten opgeleverd. Zo kunnen de conclusies en aanbevelingen meegenomen worden in de ontwikkeling van de opleiding voor het schooljaar 2017-2018.

Zie ook: www.partoer.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *