Onderzoek naar peuters die niet naar ‘school’ gaan

Welke peuters gaan niet naar de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf en wat is de reden daarvoor? Partoer gaat dit voor de gemeente Smallingerland onderzoeken. Doel is om in beeld te krijgen waarom deze peuters thuisblijven en welke aanbevelingen ouders/verzorgers hebben om deze kinderen toch mee te laten doen.

Partoer voert het onderzoek uit aan de hand van  enquêtes en diepte-interviews. Alle ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar uit de gemeente Smallingerland – die niet naar de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf gaan/ of zijn gegaan – worden opgeroepen de vragenlijst in te vullen. ,,Het gaat dus ook om ouders van kinderen die inmiddels al ouder zijn, maar die tussen 2012 en 2017 geen gebruik hebben gemaakt van voorschoolse voorzieningen’’, legt projectleider Jitske Algra uit. Zij benadrukt dat de gegevens anoniem worden verzameld en niet te herleiden zijn naar ouders.

Aan de deelnemers wordt ook gevraagd of zij naast de enquête mee willen doen aan een interview. Tijdens dat gesprek kunnen ouders hun argumenten motiveren. Jitske Algra, Gerjanne Hoekstra en Lotte Piekema (zie foto) starten vanaf 1 juni met hun onderzoek. Het onderzoek loopt van juni tot en met september 2017. De eindrapportage wordt aan het eind van dit jaar opgeleverd.

Tekst en foto: Klasina van der Werf

Bron: Drachtster Courant, 31 mei 2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *