KB Food & Drinks: een aanwinst voor Dokkum

Vanaf vrijdag 1 september heeft Dokkum er een nieuw restaurant bij: KB Food & Drinks aan de Keppelstraat, naast Haagens. Een restaurant met een uniek concept waar iedereen welkom is.

Bij binnenkomst voel je je er dankzij de warme uitstraling meteen thuis en het personeel onder leiding van Youssef Dandan (bekend van de Lekkernij en de Klinze) versterkt dat gevoel. ,,Dat is ook precies onze bedoeling”, zegt eigenaresse Anna Smits. ,,Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel. We willen graag laagdrempelig zijn zodat iedereen hier gemakkelijk naar binnen stapt. Ook kinderen zijn welkom.”

Grote tuin

In het restaurant staat de beleving centraal. Alleen de inrichting – verzorgd door Anna Smits zelf – is al een beleving op zich. Zelf omschrijft ze het als stoer en vintage. Er is genoeg om naar te kijken en elke hoek is anders. Bijzonder is de verrassend grote tuin, een ‘smûke hoek’ waar je dankzij de terrasverwarmers het hele jaar kunt zitten. Kinderen kunnen er lekker spelen met het speelgoed dat in een hok te vinden is die speciaal voor hen gecreëerd is. In het weekend is er zelfs een nanny aanwezig om hen te vermaken.”

Live Cooking

Uniek voor Dokkum is dat er in dit restaurant Live Cooking plaatsvindt met de Big Green Egg. ,,Mensen kunnen kiezen uit verschillende soorten vlees. Daarnaast is er een lijst met bijgerechten waar ze elk twee uit mogen kiezen die ze met z’n allen weer kunnen delen. Met onze huisgemaakte sauzen erbij krijgen onze gasten op deze manier een gerecht op maat gemaakt. Naast vlees zijn er ook vegetarische gerechten en vis verkrijgbaar Wij werken alleen met pure kwalitatieve producten en maken alles zelf”, aldus een enthousiaste Youssef.

Kinderkaart

Voor kinderen is er een speciale kaart. Naast alle gerechten die met een P beginnen staan er op de kinderkaart ook andere gerechten, zoals sliptong of een gehaktbal. Ook mogen ze hun eigen pizza samenstellen. KB Food & Drinks is ’s ochtends vanaf tien uur geopend. Mensen kunnen er dus ook voor lekkere koffie met huisgemaakt gebak terecht of voor een lekkere lunch. In het weekend is het restaurant tot twee uur ’s nachts geopend zodat liefhebbers er een borrel kunnen drinken met een plankje kaas of vlees erbij. Alleen zondags is het restaurant gesloten.

Wijnavonden

Anna en Youssef hebben nog genoeg plannen voor gezellige avonden die ze willen organiseren. Zo zullen er regelmatig open wijnavonden worden gehouden, avonden waarbij het kaasfonduen centraal staat of avonden met livemuziek op het terras. Anna: ,,Komend weekend zijn we te zien in het programma van RTL4 Bubbels & Boerenkool. Het weekend daarna verwachten we genoeg drukte tijdens de Admiraliteitsdagen. Na ruim een jaar van verbouwen zien we dit dan ook als een mooi moment om te starten.”

Tekst en foto: Klasina van der Werf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *