Handgemaakt poppenhuis als eyecatcher

De uit Dokkum afkomstige Marije Wagenaar heeft een eigen poppenhuis gemaakt voor de derde verjaardag van haar dochter Minthe. ,,Toen ik op haar verjaardag een foto postte op Instagram van Minthe met haar poppenhuis waren de reacties overweldigend. De volgende dag had ik een berichtje van Project Dollhouse met de vraag of we samen konden werken en of mijn poppenhuis daar verkocht mocht worden.”

,,Ik had al heel vaak poppenhuizen gezien, mooie en minder mooie, en vond ze vaak zo duur. Of het meubilair vond ik niet van deze tijd. Tuttig en niet zoals ik het zelf gedaan zou hebben. En daarom dacht ik: waarom ga ik het eigenlijk niet zelf doen”, zo vertelt Marije.

En zo ontstond een poppenhuis van flink formaat (85cm breed en 130 cm hoog) waar echt lekker mee gespeeld kan worden én dat van deze tijd is. ,,Inspiratie haalde ik van Pinterest en vooral van Instagram. Zelf uittekenen en op naar de bouwmarkt. Daarna heel veel avonden schilderen. Samen met mijn man het schroefwerk gedaan. De kleedjes, spiegel, vlaggenlijn, tipi en een deel van het stickerwerk maakt eik zelf, andere accessoires haalde ik bij Studio Little Sissy. De meubeltjes heb ik via Project Dollhouse gekocht. De eigenaresse, Iris, heeft gouden handen. Al haar meubeltjes zijn handgemaakt, volgens de laatste woontrends. Een deel heeft ze op voorraad, maar ook bij haar kun je terecht voor maatwerk.”

Het poppenhuis (en de meubeltjes en meer) is te koop op www.projectdollhouse.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *