Ee positief over nieuwe weg

De bewoners van Ee zijn positief over de plannen voor de nieuwe weg (N358) in Ee. Zowel dorpsbelang als de DOM-commissie (Dorps Ontwikkelings Maatschappij) mochten meedenken over hoe de nieuwe weg door Ee eruit moet komen te zien.

De provincie Fryslân presenteerde onlangs het schetsontwerp tijdens de laatste inloopavond. ,,Ik ha echt it idee dat der lústere is nei wat it doarp wol. It is fansels wol hiel lestich om elkenien op deselde streek te krijen. Mar wy binne hiel tefreden oer hoe’t it proses ferrûn is. En ik tink echt dat wy no in prachtich moaie dyk krije”, aldus voorzitter Jelmer Kok van de DOM-commissie.

Ook Kroodsma is het daarmee eens. ,,De plannen sjogge der goed út. Mar ik tink wol dat it foar de minsken ek efkes wennen wurdt aanst. Wy moatte stadiger troch it doarp ride en rjochts hat straks foarrang. Dat is wol efkes oars as dat it no is. Mar wy binne positiyf en hoopje dat it der goed út komt te sjen”.

Aanleiding voor de nieuwe weg is: de veiligheid verbeteren en de bereikbaarheid van Ee vergroten. Ook is de weg nodig toe aan onderhoud. Het uiteindelijke doel is dat er een weg komt die past bij het historische karakter van het dorp. Zoals het nu staat gaan de werkzaamheden aan de weg halverwege 2017 van start.

Meer informatie: www.fryslan.frl/ee

1 antwoord
 1. Peter van der Winden
  Peter van der Winden zegt:

  Ik ben niet in EE geborend, ben zelfs geen Fries, ben als Rotterdammer, in de oorlog er geweest en nadienook mettussenpozen geweest.
  ik ben 83 en gewoon nog geinteresserd in dit dorp,waaqr ik meegemakt heb dat er meerdere bakkers waren, meerdere kruideniers, slagers en andere winkels. Ok de latste slager is weg en zelfs het Tompke. Als de neiwue weg er is, betekent dat verdere ontsluiting van het dorp, ook voor bezoekers, vakantiegangers etc. Het dorp is dat zeker waard. Achter de grootgrutter aanrennen is niet aanytrekkelijk, dus ik hoop dat er starters koen en met meet mensen geeft dat mgelijkheden.
  Veel succes.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *