Dorp Ee wordt omgetoverd tot Beach Arena

De tennis- voetbal- kaats- en volleybalvereniging in Ee hebben de handen ineen geslagen. Van 29 juni tot en met 1 juli houden zij een Beachweekend waarbij alle vier sporten worden gespeeld in het zand. Hiervoor wordt het parkeerterrein bij het sportcomplex in Ee omgetoverd tot Beach Arena.

,,Het grootste probleem wordt om 200 kuub zand naar Ee te krijgen’’, aldus voorzitter Klaas Sipma van voetbalvereniging Oostergo. Om het betaalbaar én ludiek te maken bedachten de organisatoren om het zand in konvooi van diverse tractoren en kiepers van Surhuizum naar Ee te laten vervoeren. Op zaterdagochtend 24 juni om 9.15 uur gaat het gebeuren. Sipma: ,,Dit levert een prachtig plaatje op vanaf de Wâlddyk in Ee. Een mooie manier om ons dorp weer positief op de kaart te zetten.’’

Het Beachweekend is bedoeld voor sportliefhebbers uit Ee en omliggende dorpen. Dus ook de bewoners uit Jouswier, Oostrum, Engwierum, Dokkumer Nieuwe Zijlen, Tibma en Wâlddyk worden uitgedaagd om mee te doen aan één van deze sporten. Dat kan zowel individueel als in groepsverband.

Het toernooi begint op donderdagavond 29 juni om 18.30 uur met Beach-soccer en Beach-tennis, oftewel voetballen in het zand en tennissen op het strand. Een dag later vindt om 18.00 uur het beach-kaatsen plaats en zaterdagmiddag is er een groot beachvolleybaltoernooi met als hoofdprijs een dinerbon ter waarde van 250 euro bij Restaurant Herberg De Pater in Dokkumer Nieuwe Zijlen.

Alle kinderen van 5 tot en met 16 jaar krijgen zaterdagochtend 1 juli vanaf 9 uur de mogelijkheid om te volleyballen, tennissen, voetballen of kaatsen. En dat alles op blote voeten in het zand. Ook is er het hele weekend een springkussen.

Meer informatie: Klaas Sipma, 06-13 44 18 33 of  klaas.sipma@knid.nl

Tekst: Klasina van der Werf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *