Apotheek Dokkum gaat met de tijd mee met nieuwe app

De Apotheek in Dokkum gaat op alle fronten met de tijd mee. Dat bleek zaterdag tijdens de open dag waar zo’n 200 mensen op afkwamen. De apotheek heeft niet alleen een nieuw interieur, ook de medewerkers waren in een nieuw jasje gestoken. ,,En we hebben een eigen app’’, zo vertelde één van de medewerkers tijdens de rondleiding.

Bezoekers van de open dag verbaasden zich over het werk achter de schermen van de apotheek. ,,Mensen vinden het vooral bijzonder dat we met zo’n grote groep werken en dat er zoveel controles vooraf gaan aan de receptverwerking’’, stelt apotheker Hennie Holwerda. De medewerkers lieten graag zien wat voor zorg ze binnen de muren van de apotheek allemaal leveren. ,,Dit blijft meestal ongezien. Het viel me op dat het team echt stralend, tevreden en trots was. Deze open dag viel samen met de landelijke open dag van de Service Apotheek. Voor ons kwam dit op het juiste moment. De verbouwing is nu helemaal af. De nieuwe outfit van onze medewerkers maakte het plaatje helemaal compleet.’’

Medicijnen bestellen via de app

Tijdens de open dag in Dokkum werd ook informatie gegeven over de nieuw app van de apotheek. ,,Met deze app kun je medicijnen bestellen en al je bijsluiters zijn beschikbaar. Bovendien kun je een alarm instellen om te voorkomen dat je vergeet je medicijnen in te nemen’’, aldus één van de medewerkers die bezoekers hielp om de nieuwe app te installeren. Binnenkort wordt het ook nog mogelijk om met deze app te chatten met uw apotheek. Meer informatie: www.serviceapotheek.nl.

Tekst en foto’s: Klasina van der Werf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *