Boek ‘Het huis vol’: herkenning en nostalgie

Anita Terpstra uit Leeuwarden heeft donderdagmiddag haar nieuwste boek ‘Het huis vol’ gepresenteerd bij boekhandel Van der Velde in haar woonplaats. Het boek gaat over hoe het vroeger was om op te groeien in een groot gezin. Voor veel families zullen de verhalen herkenning en nostalgie oproepen.

Eerder schreef Anita veel geprezen thrillers waaronder Nachtvlucht, Anders en meest recentelijk Samen, dat in het Duits en Frans werd vertaald en genomineerd werd voor De Gouden Strop. Met dit nieuwste boek geeft ze aan hoe veelzijdig zij als schrijfster is.

Haar leven lang is Anita al gefascineerd door de jeugd van haar ouders, die beiden opgroeiden in een groot naoorlogs gezin. Haar moeder was een van veertien en haar vader een van zeven kinderen. Was het gezellig om zoveel broers en zussen te hebben of kwamen ze aandacht tekort? Hoe werden alle monden gevoed, kinderen gekleed, hoe werd de orde bewaakt, wie nam welke rol op zich en hoe ging het er op school aan toe? En hoe werd het huishouden gerund zonder elektrische apparaten?

‘Het huis vol’ geeft een indrukwekkend beeld van het grote gezin in naoorlogs Nederland en tracht antwoord te geven op de vraag hoe hun plek in dat grote gezin de levens van Anita’s vader, moeder, ooms en tantes beïnvloed heeft. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *