Apotheek in centrum Dokkum sluit in 2017 haar deuren

De apotheek in de Vlasstraat in Dokkum gaat volgend jaar dicht. Eigenaren en apothekers Peter Horsthuis en Reinette Stenekes hebben geprobeerd om deze vestiging in het centrum zo lang mogelijk open te houden, maar het is financieel niet langer haalbaar.

apotheek dokkum foto

Alle klanten van Apotheek Dokkum kunnen voortaan terecht bij de vestiging aan de Birdaarderstraatweg bij de Sionsberg. ,,Sinds de opening van de huisartsenpraktijk op dit terrein zag je al dat er steeds meer mensen naar onze hoofdvestiging kwamen. De locatie in de binnenstad was meer een afhaalpunt geworden. Met de huidige strengere eisen is het niet meer haalbaar om zo’n kleine apotheek open te houden’’, aldus Horsthuis.

Verbouwing hoofdvestiging

De service-apotheek is sinds 1974 in de Vlasstraat gevestigd. De bereikbaarheid is hier altijd een probleem geweest. Vooral laden en lossen was moeilijk in deze nauwe straat. Daarom werd begin jaren ’90 het pand aan de Birdaarderstraatweg gebouwd. ,,We gaan ons nu helemaal richten op deze hoofdvestiging. Zo worden de balies uitgebreid van drie naar vier, de entree wordt verplaatst en de zitruimte wordt groter.”

Afhaalkluisjes, herhaalservice en bezorging
De klanten die gewend waren om naar de apotheek in de binnenstad te gaan komen dezelfde personen in de hoofdvestiging weer tegen. Om het voor de klanten makkelijker te maken biedt de apotheek afhaalkluisjes aan bij de apotheek en de supermarkten Jumbo en Spar in Dokkum waar mensen hun medicijnen snel, veilig en gemakkelijk kunnen afhalen. Ook kunnen klanten gratis gebruik maken van de automatische herhaalservice en voor mensen die ziek zijn of slecht ter been blijft de bezorgservice van kracht.

Sluiting en heropening
De apotheek in de Vlasstraat blijft nog dit jaar open. Alleen rond de bouwvakvakantie zijn de deuren, net als voorgaande jaren, gesloten. De verbouwing van de hoofdvestiging vindt eind dit jaar plaats zodat het vernieuwde pand begin volgend jaar heropend kan worden.

Meer informatie: www.apotheekdokkum.leef.nl

Tekst: Klasina van der Werf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *