Berichten

Oproep: Redactie Admiraliteitskrant zoekt enthousiaste bezoekers

Ben jij ook zo iemand die speciaal vrij neemt voor de Admiraliteitsdagen? Of kom je van ver helemaal naar Dokkum voor dit maritieme festival? Of heb je een andere reden waarom jij de Admiraliteitsdagen zo graag bezoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor de Admiraliteitskrant die begin september in heel Friesland verschijnt zoekt de redactie mensen die de Admiraliteitsdagen in Dokkum (7-10 september 2017) voor geen goud willen missen. Wil jij vertellen wat je zo leuk vindt aan de Admiraliteitsdagen, met wie je er naar toe gaat en waarom?

Laat het ons weten door een foto te plaatsen op Facebook van jezelf (alleen of met partner/vrienden/vriendinnen/familie) tijdens de Admiraliteitsdagen en vermeld erbij waarom de Admiraliteitsdagen voor jou zo bijzonder zijn. De leukste foto’s en reacties worden in de krant geplaatst.

We zijn niet alleen op zoek naar bezoekers die naar de avondconcerten gaan, maar ook de mensen die deelnemen aan de activiteiten overdag of de ‘bootjemensen’ die met hun schip naar Dokkum komen. Ook mensen die gewoon voor de gezelligheid het hele weekend in Dokkum verblijven – omdat ze zich om wat voor reden dan ook betrokken voelen bij de Admiraliteitsdagen of Dokkum – zijn van harte uitgenodigd om te reageren op deze oproep.

Heb je geen foto, maar wil je toch je verhaal kwijt? Dan kun je een mail met jouw verhaal sturen naar: info@klasinavanderwerf.nl

Foto: Marit Anker

Recordaantal bezoekers Admiraliteitsdagen 2016

Ruim 60.000 mensen hebben het afgelopen weekend Dokkum bezocht tijdens de Admiraliteitsdagen 2016. ,,De muziekavonden werden weer drukbezocht en ons doel om ook overdag meer bezoekers naar Dokkum te trekken is bereikt’’, stelt voorzitter Jan-Michiel van der Gang die met een zeer tevreden gevoel terugkijkt op de zesde editie van hét maritieme en muzikale feest van Dokkum.

Het evenement is zonder calamiteiten verlopen. Volgens de politie is het bijzonder dat er tijdens een weekend met zoveel bezoekers zo weinig is gebeurd. ,,Dat heeft vooral te maken met het gemêleerde gezelschap dat op de Admiraliteitsdagen afkomt. Het publiek bestaat uit een mix van jong en oud’’, zegt de voorzitter.

De kerkdienst viel zondagochtend op het einde letterlijk in het water doordat het zo hard regende. ,, Het was jammer dat zoveel mensen nat geregend zijn. Gelukkig was de dienst bijna afgerond, ze hebben één lied minder kunnen zingen. Veel mensen die vanwege de regen thuis waren gebleven, hebben de kerkdienst wel goed kunnen volgen via de live-uitzending van RTV NOF’’, vertelt Jan-Michiel.

Zondagmiddag tijdens de Sing a Long brak de zon weer door en stonden duizenden mensen mee te zingen en te swingen rondom het hoofdpodium op het Kleindiep. Regionale artiesten, onder wie Jelle B, zorgden ervoor dat de sfeer er goed in zat. ,,Die goede sfeer maakte dit hele weekend zo bijzonder. Een topact kun je kopen, maar dat saamhorigheidsgevoel is onbetaalbaar.’’

Tekst: Klasina van der Werf; Foto’s: Nanne Nicolai

Sing a Long Adje zwaait