Teksten

Journalistieke teksten, persberichten of levensverhalen: het maakt mij niet uit waar het over gaat, ik vind alles interessant. Als verslaggever van de lokale krant heb ik over allerlei onderwerpen geschreven, van de jubilerende juf tot aan het faillissement van ziekenhuis de Sionsberg. Wat het onderwerp ook is, ik heb maar één doel: een goed verhaal op papier zetten dat iedereen begrijpt.

Journalistieke teksten

Ik ben breed inzetbaar en heb twee specialisaties: kinderen en de regio Noordoost-Friesland. Deze onderwerpen staan dicht bij mezelf. Ik heb inmiddels diverse opdrachtgevers gevonden die daar bij passen, te weten Heit&Mem, Dokkum Magazine en EropuitinFriesland.nl. Ook schrijf ik maandelijks voor de woonbijlage Noflik Wenje en maak ik levensverhalen voor het tijdschrift Mijn Geheim. Nieuwe opdrachtgevers van tijdschriften, vakbladen of kranten zijn uiteraard altijd welkom. Tarieven kunnen in overleg worden vastgesteld.

Teksten voor bedrijven en organisaties

Bedrijven en organisaties kunnen mij inhuren als tekstschrijver, bijvoorbeeld voor het schrijven van een persbericht, een nieuwsbrief of teksten voor de website. Vaak is er binnen een bedrijf onvoldoende tijd, kennis of kwaliteit aanwezig om zelf teksten te schrijven. Ik neem dit werk graag uit handen en ben ervan overtuigd dat het schrijven van een goede tekst zich uiteindelijk terugbetaalt. Het schrijven van een persbericht kan al vanaf 80 euro. Meer informatie: zie Tarieven.

Voor het Friese advies- en onderzoeksbureau Partoer schrijf ik inmiddels wekelijks teksten voor hun website, social media, nieuwsbrieven en projecten. Het motto van dit bedrijf spreekt me erg aan: De mens als maat.

Levensverhalen

Wêr is de tiid bleaun? Zo heet het boek dat ik schreef toen mijn beppe 88 jaar was. Een boek met haar levensverhaal. Vooral toen ze in een verpleeg huis woonde heeft ze hier veel plezier van gehad en voor de familie was het ook een mooie manier om herinneringen over vroeger op te halen aan de hand van de verhalen en oude foto’s. Ieder levensverhaal verdient het om vastgelegd te worden. Voor de krant heb ik veel echtparen geïnterviewd die zestig jaar (of meer) getrouwd waren. Ook honderdjarigen heb ik regelmatig bezocht. Iedereen had zijn of haar eigen verhaal en elk verhaal was bijzonder. Ik zou het mooi vinden om nog veel meer mensen blij te maken met het optekenen van hun levensverhaal.

Het maken van een boek met een levensverhaal is maatwerk en per opdracht zal een offerte worden gemaakt. Voor meer informatie, neem gerust contact met mij op.

PR

Meer bekendheid geven aan je evenement?

Kinderboek

Boek kopen van Het meisje en de magische vlasbloem?