Off-line

Ik ben verslaafd. Ik kom er eerlijk voor uit. Ik kan niet zonder mijn mobiele telefoon. Meestal ligt ie dicht bij mij in de buurt en zodra hij piept, spring ik overeind om te kijken van wie ik een bericht heb gekregen. De helft van de tijd is het reclame, maar zelfs dat vind ik leuk.

Ook de nieuwssites en Facebook houd ik via de telefoon nauwlettend in de gaten. Vooral op dagen dat ik alleen thuis met de kinderen ben, vind ik het soms fijn om even een normaal ‘gesprek’ te voeren met volwassenen. Even iets anders dan praten over poppen, duplo of plassen op het potje.

Tijdens onze vakantie moest ik noodgedwongen afkicken. We hadden een appartement geboekt met gratis WiFi, maar toen we eenmaal op ons vakantieadres in Zuid-Frankrijk waren bleek het draadloze netwerk niet te werken.

Ik heb er heel even van gebaald, maar al snel ging de knop om. Het was duidelijk, ik kon ruim twee weken geen berichten ontvangen of versturen. Een gevoel van rust kwam over me heen. De telefoon ging uit en ik hoefde even helemaal niks.

Erg grappig was het om te zien als er nieuwe gasten bij het appartementencomplex arriveerden. Vanaf een afstandje keek ik toe hoe ze tevergeefs verbinding probeerden te maken met hun smartphone. ,,Hoe moeten we nu zien wat voor weer het wordt?’’, hoorde ik een Nederlandse vrouw zeggen.

Toen we donderdagavond na ruim twee weken thuis kwamen was ik benieuwd hoeveel berichten en mails ik gemist had. Dat viel tegen. Ik ben minder onmisbaar dan ik dacht. Wel leek het alsof ik heel lang op vakantie was geweest. Want wat vóór die tijd nog onmogelijk leek, was nu opeens waarheid geworden. ‘Dokkum krijgt koopzondagen’, las ik op onze eigen website.

Wát een ontwikkeling. Ik denk dat ik vaker off-line ga.

Klasina van der Werf

Nieuwsblad Noordoost-Friesland, 4 juli 2014

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *