Even in een andere wereld

Het logo is ontworpen door Hanna Teerenstra (1977) van Hatsaflatsa Illustraties uit Leeuwarden. Zij tekent op gevoel en ik schrijf vaak op gevoel. Daarom sprak haar werkwijze mij aan. Bovendien wil ik me onder meer richten op het schrijven over kinderen. Dit logo sluit daar goed op aan.

Vorig jaar heb ik Hanna geïnterviewd voor het weekblad van Leeuwarden. Zelf omschrijft ze haar illustraties als dromerig en sprookjesachtig met als doel mensen heel even mee te nemen in een betoverende fantasiewereld. ,,Ik zie het als mijn missie om mensen dicht bij hun gevoel te brengen. Laatst was er iemand die zei: ik voel me weer kind als ik jouw tekeningen zie. Dat vond ik een mooi compliment’’, aldus de tekenares.

Naast logo’s maakt Hanna ook kinderportretten, geboorte-illustraties of afscheidstekeningen, bijvoorbeeld van een moeder die vanuit de hemel toch verbonden blijft met haar kind. Hanna: ,,Het zijn vaak persoonlijke, gevoelige onderwerpen over leven en dood. Dat is soms heftig, maar ik ben blij dat ik op deze manier iets voor anderen kan betekenen.’’

Meer informatie: www.facebook.com/hatsaflatsa