‘Lego past bij de sfeer van kerst’

lego-sido-bergsmaWat is er nou mooier dan met kerst, tijdens het winterse weer, samen met de kinderen aan tafel te bouwen met de Lego? Dat stelt Sido Bergsma van de Legowinkel Mister Bricks in Stiens. Hij is helemaal gek van Lego en begon daarom bijna twee jaar geleden een Lego-speciaalzaak naast zijn woning.

De Lego-liefhebber verkocht de doosjes al via een webshop maar merkte dat veel mensen toch de behoefte hebben om de Legodozen te zien, de zakjes te horen ritselen en advies te vragen. ,,Niet alleen kinderen vinden Lego prachtig, maar ik krijg minstens zo vaak gepensioneerden in de winkel die de duurdere technische sets kopen, bestaande uit 2500 onderdelen’’, vertelt Bergsma.

Lego krijgt er steeds meer nieuwe thema’s bij. Zo slaat Lego met het nieuwe thema Nexo Knights een brug met het computerspel en de fysieke wereld. Toch blijft de klassieke Lego waarbij je politiebureaus, brandweerkazernes en treinen kunt bouwen bij jongens het meest populair. Ook voor meiden zijn er tegenwoordig heel veel thema’s, zoals Lego Friends, Elves en Disney Princess, met onder andere het ijspaleis uit de film Frozen. Voor de feestdagen zijn bij Mister Bricks zelfs speciale sets te koop waarbij je je eigen betoverende winter wonderland kunt bouwen, compleet met kerstman en rendieren.

Meer informatie: www.misterbricks.nl

Tekst: Klasina van der Werf, Foto: Thérèse Rijken, Bron: Noflik Wenje december 2016 (Friesch Dagblad)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *