‘Houd het simpel met Pasen’

Blogger Truusje Rauwerda (26) uit Leeuwarden heeft een passie voor koken, maar vindt de styling van ‘food’ minstens zo leuk. Speciaal voor Noflik Wenje geeft ze tips voor lekkere recepten en een vrolijk gedekte Paastafel.

,,Recepten moeten laagdrempelig zijn. Als ik het kan, kun jij het ook. Dat is mijn motto. Wat ik zo mooi vind aan koken? Het borrelen en sissen, de lekkere geur, snijden van ingrediënten en het maken van lekker eten. Het is voor mij ontspannen om met koken bezig te zijn. Ook de styling heb ik altijd al leuk gevonden. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt.’’

Paascupcakes

,,Met Pasen vind ik het heel leuk om cupcakes te bakken. Dat is ook erg gezellig om met kinderen te doen. Je kunt van cupcakes eenvoudig haasjes maken, door een hoofdje van een marshmallow te maken en de oortjes van kokosbrood. Met een chocoladestiftje zijn de oogjes en snorhaartjes zo geregeld. Super simpel, maar je herkent er wel direct een schattig haasje in. Ook een yoghurt- of kwarktaart hoort er wat mij betreft met Pasen bij. Dat is makkelijk om te maken en je kunt het leuk decoreren met vers fruit en paaseitjes. Zo heb je binnen een handomdraai een echte ‘eyecather’ op tafel, zonder dat je er veel moeite voor hebt moeten doen.’’

Spinaziesoep

,,Voor de Paasbrunch raad ik aan om lekkere broodjes in een gezellig mandje op de Paastafel zetten. Die zijn rond Pasen volop verkrijgbaar in de supermarkt. Deze broodjes zou ik dan ook niet zelf maken. In plaats daarvan kun je je energie beter steken in het bereiden van een heerlijk soepje, zoals spinaziesoep. Bijna niemand komt op het idee om deze soep te maken, maar het is lekker licht bij de paasbrunch. Ook een zelfgemaakte quiche doet het altijd goed. En een paar gekookte eitjes mogen uiteraard niet ontbreken. Smoothies van fruit en eventueel wat zuivel vind ik ook een echte aanrader. Decoreer je glazen met wat vers fruit op de rand, of prik wat vruchtjes aan een stokje en zet die in je smoothie. Een vrolijk rietje maakt het af.  Staat meteen gezellig en vooral kleurrijk. Voor de afwisseling is het wel lekker om bijvoorbeeld ook mini-cheesecakejes, gedecoreerd met paaseitjes, op tafel te zetten. Dan kunnen mensen zelf kiezen of ze voor hartig gaan of voor zoetigheid.’’

Paasboeket

,,Ik vind het erg leuk om de tafel mooi te dekken met Pasen. Als je het simpel wilt houden is een bos tulpen op de Paastafel al genoeg. Maar ook een mooie volle vaas met bloemen hoeft niet duur te zijn. Ik heb bijvoorbeeld bij de bloemist een aantal verschillende bloemen gekocht en daar een paar paastakken tussendoor gezet. Deze heb ik versierd met enkele paaseieren van keramiek. Met vrolijk gekleurde trosanjers erdoorheen is het Paasboeket compleet. Het maakt je Paastafel in één klap super feestelijk. Voor het servies kies ik meestal één basiskleur (bijvoorbeeld wit) en dat ‘mix en match’ ik onder andere met gekleurde kommetjes die bij elkaar op tafel staan. Nog wat gele kuikentjes erbij en je Paastafel is klaar. Lekker subtiel!’’

Voor de recepten en andere tips, zie www.desandwichformule.nl

Bron: Noflik Wenje 13 april 2017 (Bijlage Friesch Dagblad)

Tekst: Klasina van der Werf; Foto’s: Truusje Rauwerda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *