Buren ingelicht over Admiraliteitsdagen

2016-08-16-PHOTO-00000061

Zo’n veertig omwonenden waren dinsdagavond in de raadszaal van Dongeradeel aanwezig bij de informatiebijeenkomst voor buurtbewoners over de Admiraliteitsdagen.

Aanleiding waren vragen en opmerkingen van bewoners uit de binnenstad over de mogelijke overlast die het feest in Dokkum veroorzaakt. ,,Het evenement wordt steeds groter en dat heeft impact op de buurt. Zij hebben in dat weekend duizenden mensen in hun voortuin. Daarom vonden wij het zinvol om hen goed te informeren over wat er tijdens het eerste weekend van september gaat gebeuren’’, aldus voorzitter Jan-Michiel van der Gang van de Admiraliteitsdagen.

Bestuurslid Jelke Krol, die verantwoordelijk is voor de facilitaire zaken tijdens de Admiraliteitsdagen, gaf een presentatie over onder andere de op- en afbouw van het podium. Eelke Zwart, Willem Verbeek en Jan Michiel van der Gang gaven vervolgens antwoord op alle vragen van buurtbewoners. ,,We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken en problemen zo goed mogelijk op te lossen’’, stelt Jan-Michiel. De conclusie van de genodigden van deze avond was dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen van het feest. ,,Iedereen kijkt uit naar een mooi weekend.’’

Tekst: Klasina van der Werf

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *